Home passief wonen
Passief wonen PDF Afdrukken E-mailadres

Wat is een passiefwoning?
Een passief woning is een huis dat de toekomst ver vooruit is. Het vernuftige Warmte-Direct-Concept zorgt voor een optimale en constante isolatie, verwarming en koeling van het huis. Hierdoor is een verwarming niet nodig en bespaart u veel energiekosten. Zonnecollectoren of een warmtepomp verwarmen uw water en regenwater is aanwendbaar voor bijvoorbeeld de toiletten of de tuinsproeiers.

Milieuvriendelijk wonen
Het mag duidelijk zijn dat passief huizen energiezuinig zijn. Dit betekent lagere engerie rekeningen.Daarnaast hebben de bomen die het houtskelet vormen ook vele tonnen CO2 uit de lucht gefilterd. Duurzame houtbouw is dus goed voor het milieu.

Isolatie
Het spreekt voor zich dat een goede isolatie en perfecte luchtdichtheid de basis is van een passiefwoning. Daarom is hout, dat uit zichzelf al een zeer goede isolator is een uitgelezen materiaal voor een passiefwoning, dit zowel voor de constructie van de binnen - en buitenwanden het dak en het buitenschrijnwerk en dit telkens in combinatie van de geschikte isolatiematerialen.

Passieframen
Om warmteverliezen langs ramen en deuren te vermijden is de passiefwoning voorzien van ramen met 3 voudige beglazing en de nodige luchtdichtingen. Sinds kort produceren wij deze ramen die tevens getest zijn op wind-, water - en luchtdichtheid en CE gekeurd zijn.

Foto's over passiefwonen en ramen kan je hier vinden